Richter: vége lehet az aranykornak

A Richter vezérigazgatója a Portfolio.hu portálnak adott interjút. Elmondta, hogy az Esmya euróövezeti bevezetése a tervezettnél lassabban halad a költségvetési nadrágszíjhúzások miatt. Ennek ellenére 2015-re elérhető az évi 100 millió eurós bevétel az új termékből. A FÁK piacon akár 5-10%-os növekedés is jöhet.

Bogsch Erik hozzátette, hogy a Cariprazine termékből 2016 előtt nem várnak bevételt Európából. A Richter elsősorban organikus növekedést tervez, de termékportfóliót, illetve kései fázisban levő fejlesztést megvásárolhat a cég. A vezérigazgató szerint a 90-es évek gyógyszeripar számára látható aranykorának vége van, szerinte az most nem jön vissza.

A menedzsment az április közepe végére várható közgyűlésen beterjeszti az 1 a 10-hez arányú részvényfelaprózást. Ezt a részvényesek valószínűleg el is fogadják, így az akár már májusban meg is történhet. Ennek megfelelően az eddigi egy Richter részvényért 10 újat kaphatnak a részvényesek. A cég fair értékét ugyan nem változtatja ez a lépés, de javíthatja a likviditását, hiszen az ezer Ft-os nagyságrendű új részvény vonzóbb lehet a kisbefektetők számára, mint a jelenlegi tízezer Ft-os nagyságrendű.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »