Venezuela: Maduro hivatalosan is elnökjelölt

Venezuela ügyvivő elnöke, Nicolás Maduro hétfőn hivatalosan, a Nemzeti Választási Tanács (CNE) előtt is elnökjelöltté vált. Maduro, aki ezáltal egyben a Venezuelai Kommunista Párt jelöltje is lett, mindenkit biztosított arról, hogy nem személyes becsvágy vezérli: Chávez kérésének megfelelően vált az ország ideiglenes elnökévé a következő választásokig.

„Chávez népének a béke és az összetartás népének kell lennie” – mondta Maduro a jelenlévőknek az CNE székházánál. Azt is hangsúlyozta, hogy elnökké választása esetén, elődjének örökségéhez híven, a szocializmus útján kíván továbbhaladni. „Chávez gyermeke vagyok, de nem vagyok Chávez” – tette hozzá.

A jelölt egyben vasárnap arra is ígértet tett, hogy küzdeni fog a korrupció ellen és keményen fog harcolni a létbizonytalanság felszámolásáért.

Venezuelában április 14-én lesznek választások, Hugo Chávez elnök múlt heti halálát követően.

Várhatóan még a mai nap folyamán az ellenjelölt, Henrique Capriles is hivatalossá teszi jelöltségét.

Czifra Dóra

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »