Kolumbia: kiszabadult a két német túsz

Szabadon engedték azt a két német állampolgárt, akiket négy hónapja rabolt el a kolumbiai Nemzeti Felszabadítás Hadsereg (ELN) – tájékoztatott a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága (CIRC).

Az ELN, amely a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) után a második legnagyobb gerillaszervezet Kolumbiában, februárban közölte, hogy még tavaly novemberben foglyul ejtett két személyt Catatumbóban, a venezuelai határ közelében.

A német testvérpárt, Uwe és Günther Otto Breuert pénteken adták át a Vöröskeresztnek. A szervezet arról tájékoztatott, hogy a két turistát, akiket az ELN azzal vádolt, hogy titkosszolgálati ügynökök, szabadon engedésüket követően mostanra átadták a német nagykövetségnek.

A gerillacsoport, amely a FARC-hoz hasonlóan párbeszédre törekszik a kolumbiai kormánnyal, egyfajta gesztusként döntött a foglyok szabadon engedéséről.

Az ELN január közepén elrabolt hat bányamunkást is, köztük egy kanadait és két peruit. Biztonsági források szerint ezeket az emberrablásokat az ELN eszközként használja ahhoz, hogy rákényszerítse a kormányt, hogy vonja be őt is be a FARC szervezettel folyó béketárgyalásokba.

Czifra Dóra

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »