Megtáltosodott a tőzsde

Amerika újra megtáltosodott a kereskedés során, annak ellenére, hogy a kínai részvénypiacok zuhanása még kora reggel elrontotta a hangulatot. Az Apple továbbra is csak szenved és véleményünk szerint lassan benéz a 400 dolláros szint alá.

hajnali ausztrál kamatdöntés során 3%-on maradt az alapkamat. Glenn Stevens azonban jelezte, hogy a monetáris lazítás ajtaját továbbra sem csukták be, ha szükség van a kereslet élénkítésére, akkor közbelépnek. Az AUD/USD kurzusa a tegnap reggeli 1,015-ről ennek hatására 1 figurával került feljebb.

Idehaza a kormánytól nyilatkozat cunamit kaptunk a nyakunkba, aminek hatására a befektetők kiábrándultak aforintból és az euró ellenében elküldték a kurzust egészen 298-ig, miközben a magyar CDS felár szép lassan elkúszott 320-ig.

A mai napba sok érdekesség nem szorult. A reggeli RWE gyorsjelentés után majd csak a 16 órakor érkező amerikai ISM szolgáltatóipari index lesz számunkra fontos.

Kicsit még visszakanyarodnánk a német RWE jelentéshez. A nettó profit 2,46 milliárd euróra rúgott, ami 1%-os visszaesésnek felelt meg év/év alapon – elemzői konszenzus 2,51 milliárd euró volt. A szűkülő marzsok ellenére is fenntartja a cég a tavalyi 2 eurós osztalékot az idei évre is, ami 7%-os osztalékhozamnak felel meg. A szelvényvágás és a kifizetés napja is április 19-re esik.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »