Bayer Zsolt is részt vesz az autonómiatüntetésen?

„Ha ideje megengedi”, akkor Bayer Zsolt, a magyarországi Békemenet egyik szervezője is részt vesz a Marosvásárhelyre tervezett március 10-i autonómiatüntetésen.

„A rasszista nézeteiről ismert publicistát azért kerestük meg – fogalmaz a maszol.ro -, mert Erdélyben elterjedt az a hír, hogy a magyar kormányt támogató Békemenet mozgalom több tagja is készül részt venni a marosvásárhelyi demonstráción”.

„A Békemenet tagjai szervezett formában nem vesznek részt a tüntetésen. Jómagam azonban, ha időm engedi, elmegyek Marosvásárhelyre” – mondta a maszol.ro-nak Bayer.

A tüntetés egyik társszervezője, Biró Zsolt MPP-elnök egy marosvásárhelyi sajtótájékoztatón kijelentette: nincs mit keresniük az autonómiatüntetésen a magyar szélsőségeseknek, „főként a budapestieknek”.

Az Agerpres által idézet politikus szerint a március 10-i demonstráción a rendbontókat azonnal eltávolítják a tömegből. A pártelnök nem tudta megbecsülni, hogy mekkora tömegre lehet számítani az autonómiatüntetésen, de felhívta a figyelmet arra, hogy több megyéből autóbuszokkal szállítják a megyeszékhelyre a résztvevőket.

Kitekintő / Maszol.ro

Friss hírek