Holnap hajnalban jelent a Mol

portfolio.hu konszenzusa 45,6 milliárd forintos nettó eredménnyel számol. Ennek gerincét a kutatás-termelés szegmens adhatja a magas olajáraknak köszönhetően (70,8 milliárd forintos üzemi/üzleti eredmény), de éves bázison jelentős javulás mutatkozhat a finomítói szegmensben is. A feldolgozás-kereskedelem 7 milliárd forintos üzemi eredménnyel nyugtázhatta az időszakot, főként a vaskosabb dízelárrés és a Brent-Urál különbözet tágabb volta révén. Ezek együttesen járulhatnak hozzá a nettó eredmény 2,5-szereződéséhez.

A működést és a pénztermelést jellemző EBITDA-mutató majdnem 8%-kal eshetett a szíriai kitermelés kiesése miatt, míg üzemi eredmény bő 12%-kal emelkedhetett éves bázison. A konszenzus vélhetően nem tartalmazza az INA negyedéves jelentésében megjelent 25 milliárd forintos egyszeri tételt, amely a finomítói leírásokhoz kötődik, ezért a végső számok valamivel rosszabbak lehetnek majd.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »