Ragadósnak bizonyult a tőzsde rossz hangulata

A szerdai rossz hangulat ragadósnak bizonyult a tegnapi napon is. Az amerikai indexek nem csak a Fed jegyzőkönyve miatt, hanem a gyengébb makroadatok miatt is hátramenetbe kapcsoltak – philadelphiai üzleti bizalmi index, európai konjunktúra adatok. A Fed kormányzótanácsának tagjai közül James Bullard úgy vélekedett, hogy annyira jók a kilátások, hogy már 2014 közepén el lehet kezdeni a monetáris kondíciók szigorítását.

félelem index (VIX) 17 hónapos csúcsra emelkedett. Egy hetes távon 28%-os emelkedést láthattunk, ami jól jelzi, hogy a befektetők hajlandóak lennének megszabadulni a részvényektől is.

Zárás után az AIG publikálta negyedik negyedéves számait. Egyszeri tételek nélküli az egy részvényre eső profit 20 cent lett, szemben a piac által várt 8 centes veszteséggel. Igaz, hogy messze elmaradt az egy évvel ezelőtti 82 centes eredménytől, de a Sandy hurrikán után nem várhattunk nagy csodát. Ennek köszönhetően a zárás utáni kereskedésben 5%-os pluszba ugrottak a részvények.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »