Adományt küldtek Amerikának

Két héttel az amerikai Joplin városát ért tornádó után az Egyesült Arab Emirátus nagykövetsége érdeklődött, hogy miben segíthet az újjáépítés kapcsán. Megkérdezték, hogy mire lenne a legnagyobb szükségük. Azt a felvilágosítást kapták, hogy szeretnék, ha iskoláikat számítógépekkel látnák el, hogy diákjaik könnyebben felzárkózhassanak a 21. század vívmányaihoz. Így az Egyesült Arab Emirátusok ezzel támogatta a város lakóit.

Ez azonban nem az első ilyen segítség, melyet az újjáépítésben az Amerikai Egyesült Államok kap. Már több természeti katasztrófa után is kaptak adományokat a károk rendezésére. A segítségnyújtás egyfajta viszonzása annak, hogy Amerika is segítséget szokott nyújtani a különféle károkat elszenvedett államoknak.

Ám közelebb áll a valósághoz, hogy Yousef al Otaiba, a jelenlegi amerikai nagykövete az Egyesült Arab Emirátusoknak készíttetett egy közvélemény-kutatást arra vonatkozóan, hogy mit gondolnak az amerikaiak államáról, amin igen negatív eredmény született. Ezért országa promótálására fordítja a hangsúlyt a jelenlegi amerikai nagykövetük.

Gregovszki Judit

Friss hírek