Megígérték: nem lesz devizaháború

A világ 20 legnagyobb gazdaságát tömörítő országok vállalták, hogy gazdaságélénkítési politikájukban tartózkodnak az úgynevezett devizaháborútól, nem kelnek versenyre egymással a nemzeti fizetőeszközök leértékelésével – állapították meg szombaton elfogadott nyilatkozatukban a G20-as csoport pénzügyminiszterei és jegybankelnökei.

A kétnapos moszkvai tanácskozás végén kiadott dokumentumban a világ 19 legnagyobb gazdaságát és az Európai Uniót tömörítő szervezet képviselői hangsúlyozták, hogy a monetáris politikának az árstabilitást és a gazdasági növekedést kell szolgálnia.

Ezt erősítette Anton Sziluanov orosz pénzügyminiszter, aki záró tájékoztatóján kijelentette: „nem a devizák, hanem a gazdaságok között kell a versenynek folynia. Ez az, amit a kormányoknak tenniük kell, és nem a devizapiacot manipulálniuk” – mondta Sziluanov.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »