Mélységesen csalódott egykori pártjában Traian Băsescu

Mélységesen kiábrándult egykori politikai alakulatából, a Demokrata Liberális Pártból (PDL) az államfő. Traian Băsescu csütörtök este a B1 TV-ben beszélt a kongresszus előtt álló PDL jövőjéről, a jelenlegi hatalomhoz fűződő viszonyáról és közelgő „nagypapaságáról”.

Az államfő szerint jelenleg a párt az egykori Nemzeti Megmentési Fronthoz hasonlít. Elismerte, nagyon sokat köszönhet a PDL-nek, ám rendkívül csalódott amiatt, hogy az alakulat elhatárolódik attól az időszaktól, amikor még kormányon volt. „A Boc-kormány gazdaságpolitikája helyesnek bizonyult” – kelt Emil Boc miniszterelnök védelmére.

Băsescu arra kérte egykori pártját, hogy teremtse meg a tisztességes verseny lehetőségét a márciusi tisztújító kongresszuson. Az elnöki tisztséget megpályázó Elena Udreát dicsérte, ám megjegyezte, nem ártana, ha néha leszállna a magas sarkú cipőről és olcsóbb táskákat vásárolna.

Az államfő generációváltást sürgetett a PDL-ben. Elárulta, van a párt soraiban egy titkos favoritja, aki szerinte nagy eséllyel indulhat a jövő évi elnökválasztáson. „Egy negyvenes férfiról van szó. Nem mondom meg a nevét” – jelentette ki.

Kitekintő / Maszol.ro

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »