Csúcshódításra készül az amerikai tőzsde

Továbbra sem hajlandó lemondani Amerika a csúcshódításról, de előtte még egy kicsit visszább csorog, hogy alaptábort építsen. A McDonald’s visszahúzta a teljesítményt, mivel Barack Obama meg kívánja emeln i7,25 dollárról 9 dollárra az óránkénti minimálbért. A vállalat számára ez komoly költségnövekedést jelentene.

A technológiai részvények közül az Amazon elszállt, miután a Morgan Stanley megerősítette felülsúlyozás ajánlását a részvényre. A Cisco negyedéves számai nem okoztak csalódást, de a menedzsment kilátások továbbra sem változtak, így 2%-os mínuszba került a kurzus a zárás utáni kereskedésben.

Ma reggel a BNP Paribas és a Nestle gyorsjelentése mellett GDP napot tartunk. A francia bankóriás 2 milliárd eurós költségmegtakarító programot jelentett be, miután a negyedik negyedéves nettó profit a várt 1 milliárd eurós várakozás helyett 514 millió lett.

Nestlé gyorsjelentése felér egy keserű csokival. Tegnap történelmi csúcson járt a kurzus (64 CHF felett) a negyedéves számok azonban nem teljesítették felül a konszenzust, ráadásul az idei évre vonatkozóan is harmatos előrejelzéseket vázoltak. Valentin-nap ellenére is látunk fantáziát a részvények shortolásában.

A társaság 2,05 CHF-os osztalékot hagyott jóvá, ami 3,2%-os osztalékhozamnak felel meg a tegnapi záróárral számolva.

német és francia GDP ma reggel minimálisan múlta alul a várakozásokat.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »