Növekedhet az Egis árbevétele

Az árbevétel soron 5,1% növekedésre számít a piac az előző év azonos negyedévéhez képest, az eredmény sorokon már árnyaltabb lehet a kép. A nettó profit 0,6%-kal csökkenhetett a periódus során, míg az üzemi eredmény 9%-kal eshetett vissza. Az árbevétel növekedés mögött – a kedvezőtlen forint-erősödés ellenére (3% a rubellel szemben, év/év) – az export állhat, azon belül is a továbbra is várhatóan kétszámjegyű növekedést hozó orosz piac, valamint a FÁK piacokon elért dinamikus bővülés.

hazai értékesítés gyenge teljesítménye továbbra sem kérdéses, hiszen a vaklicit tavalyi bevezetése jelentős árcsökkentést hozott a főbb gyógyszerekben. A hazai kilátások továbbra is változatlanok, 2013-ra 5-10% bevételcsökkenéssel számol a menedzsment a magyar piacot tekintve.

Az üzemi eredmény várhatóan nyomott szintje mögött részben a negyedik negyedév magas bázisa (2011-ben jelentős költségcsökkentések voltak) valamint a kedvezőtlen devizaárfolyam miatti árfolyamnyomás állhat. A nettó profit várhatóan kisebb visszaesése mögött a pénzügyi sor, valamint a bázisidőszaki egyszeri negatív tétel (Hungaropharma felől lejárt követelés 1 milliárd Ft-os értékvesztése) állhat.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »