Minden elnöknek jár a védelem

Egy tollvonással adta meg magának és feleségének az életük végéig tartó titkosszolgálati védelmet Barack Obama – írja a CNN.

Az új törvény – melyet akadályoztatás nélkül, decemberben hagyott jóva a Képviselőház és a Szenátus – kimondja, az Egyesült Államok minden 1997. január 1 után szolgált elnöke és annak házastársa élethosszon át tartó titkosszolgálati védelmet kap. A szabályozás értelmében az elnökök gyermekei 16 éves korukig állnak oltalom alatt.

1997-ig a kormány biztosított védelmet a mindenkori elnöki család számára, ekkor azonban a Kongresszus pénzügyi okokból a hivatal elhagyását követően legfeljebb 10 évre engedélyezte azt.

A jogosultság újbóli bevezetését az 1994 óta az elnökökre leselkedő veszélyek növekedésével magyarázzák.

A módosítás aláírása után minden korábbi elnököt – Jimmy Carter, George H.W. Bush, Bill Clinton, George W. Bush – Obamával együtt újra megillet az életen át tartó védelem.

Haszonits Eszter

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »