Választások Kubában: Fidel Castro is leadta voksát

A visszavonult kubai vezető, Fidel Castro 2010 óta tegnap először tűnt fel hosszabb időre a nyilvánosság előtt, amikor leadta szavazatát az általános választásokon, amelyeken több mint 600 mandátumot osztottak ki a hatalmon lévő Kommunista Párt képviselői között. A karibi országban ugyanis minden ellenzéki párt be van tiltva.

Amióta 2006-ban beteg lett, Castro az elmúlt három választás alkalmával otthonában szavazott és azóta csak ritkán jelent meg a nyilvánosság előtt, akkor is jellemzően csak rövid időre.

Ezúttal azonban hosszasan beszélgetett a szavazókkal, többek között a tervezett gazdasági reformról, a latin-amerikai integrációról, és a venezuelai elnökről, Hugo Chávezről.

A tudósítások szerint az egykori vezető meggyötörtnek és gyengének tűnt, hangja gyenge volt, alig tudott beszélni. A 86 éves Castrót éljenző tömeg vette körül.

Czifra Dóra

Friss hírek

Egyre csak nő a tőzsdei cégek osztalékfizetése

Rekordszintű osztalékot fizettek ki a cégek a világon az idei első negyedévben - áll a Janus Henderson brit alapkezelő jelentésében. Az európai gyógyszeripari óriáscégek, a Novartis és a Roche lettek a világ legnagyobb osztalékfizetői  az idei első negyedévben.

Read More »
www.wallmaxx.hu

A boldogságot nem lehet megvenni pénzért, vagy mégis? (x)

Ha mélyen magunkba nézünk, akkor bizony be kell vallanunk, hogy a boldogságunkat rengetegszer kötjük feltételekhez. Boldog leszek, ha elmegyek nyaralni. Boldog leszek, ha meglesz az új cipőm/telefonom/autóm. Boldog leszek, ha kész leszek a felújítással. Azontúl, hogy egyik mondat sem engedi azt, hogy a jelenben boldog légy, mindegyikben szerepelnek az anyagiak is.

Read More »