Halálos áldozatokkal járó összecsapás Libanonban

Legalább két katona és egy férfi vesztette életét abban a libanoni összecsapásban, amely Arszalban történt pénteken – írja a Jazeera. A járőrökből álló csoport azért ment a faluba, hogy megtaláljanak egy férfit, akit fegyvercsempészettel gyanúsítottak, valamint akit több terrorcselekményért is felelősnek tartottak. Ezt követően alakult ki az összecsapás, amelyben fegyveresek golyózáport zúdítottak a hadsereg embereire, és amely során a gyanúsított életét vesztette.

Korábban egy forrás úgy nyilatkozott, hogy öt katonai és egy civil áldozatot szedett a művelet, a katonaság hivatalos nyilatkozata szerint azonban két katona és egy civil vesztette életét. Az áldozatok mellett több katona is megsérült, azt azonban nem tudni, hogy a fegyveresek közül, akik a körözött személy csoportjába tartoznak, hányan szenvedtek sérüléseket. Az emberi veszteség mellett több katonai jármű is súlyosan megrongálódott. A hadsereg erősítést küldött a területre és lezárta azt. 

A falu egyébként Libanon egyik nagyon érzékeny területén fekszik, közel a szír határhoz. Arszal lakossága a szíriai forradalom oldalán áll, így a Szabad Szíriai Hadsereg sok támogatást tudhat magáénak a faluból. A terület úgy is ismert, mint a fegyver- és embercsempészet libanoni melegágya. 

Lorencsics Emese

Friss hírek