Oroszország és Kazahsztán légvédelmi megállapodása

Oroszország és Kazahsztán szerdán aláírt egy megállapodást, miszerint létrehoznak egy közös légvédelmi rendszert – nyilatkozta a kazah Védelmi Minisztérium.

„Ez a dokumentum egy olyan platform létrehozását teszi lehetővé, mely biztosítja Kazahsztán légvédelmét és Oroszország határos területeit” – idézi Kazahsztán Védelmi Minisztériumát a RIA orosz hírügynökség.

Oroszország védelmi minisztere, Szergej Soigu, valamint Kazahsztán védelmi minisztere, Adilbek Dzsakszibekov, a kazah fővárosban, Asztanában írták alá a megállapodást.

Oroszország ezt megelőzően csak Fehéroroszországgal kötött hasonló szerződést, de tervezett hasonló megállapodást Örményországgal annak ellenére, hogy a két ország nem is határos egymással.

A két védelmi miniszter kétoldali katonai ügyekről is tárgyalt, katonák állomásoztatásáról, valamint katonai oktatásról is. Nagyjából 600 főből álló kazah katonai személyzet tanul jelenleg orosz katonai akadémiákon – egészíti ki a hírt a RIA orosz hírügynökség.

Erdélyhegyi Dániel

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »