Eladta horvátországi töltőállomásait az OMV

Eladta horvátországi töltőállomás-hálózatát az OMV – közölte pénteken a bécsi székhelyű társaság.

A vevő a Crodux derivati (Crodux), a horvát Crodux Plin csoport tagja. Az adásvétellel a horvát cég átveszi az OMV-től valamennyi horvátországi töltőállomását és mind a 63 alkalmazottját.

A szerződést várhatóan az év első felében véglegesítik, a versenyjogi engedélyezési eljárás lezárulta után. A vételárat nem hozták nyilvánosságra a felek.

A 62 benzinkútból álló hálózat mintegy 13 százalékos piaci részesedésnek felel meg. A vezető piaci szereplő az INA, amelynek 400 töltőállomása van. Tavaly ősszel az INA is ajánlatot tett a kúthálózatra, amelyet korábbi sajtóhírek szerint 150 millió euróért kínált eladásra az osztrák cég.

Az OMV közleményében rámutattak, hogy az adásvétellel a cég folytatja portfoliótisztítási stratégiáját. A stratégia része, hogy a közvetlen értékesítésről és a finomításról jobban a feltárás és kitermelés felé tolódjon el a cégcsoport portfóliója. Hozzátették, hogy a kereskedelmi tevékenységet olyan piacokra összpontosítják, ahol integrált szolgáltatást tudnak nyújtani. A horvátországi benzinkutak kiestek a Bécs melletti, schwechati finomító szállítási körzetéből.

Az OMV 2011 végén jelentette be, hogy felszámolja üzemanyagtöltő-állomás hálózatát Horvátországban és Bosznia-Hercegovinában. A nyolcszázalékos piaci részesedést jelentő boszniai kutakat a Gazpromhoz tartozó NIS kőolajipari vállalat vásárolta meg.

mti

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »