Vajdasági szerbek is folyamodnak magyar állampolgárságért

A vajdasági szerbek közül is mind többen döntenek úgy, hogy kérelmezik a magyar állampolgárságot, írja a Blic belgrádi napilap.

A magyarországi állampolgársági törvény szerint állampolgárságot kaphat mindenki, akinek felmenője Magyarországon született és beszéli a magyar nyelvet.

A vajdaságiak többsége azt mondja – írja a Blic -, hogy elsősorban gazdasági okok miatt kérelmezik a magyar állampolgárságot, lévén Magyarország uniós ország, s állampolgáraként könnyebb munkához jutni az unióban, de tanulmányokat folytatni is.

De mi van az itt élő, magyar állampolgárságot igénylő szerbekkel? A Blic a padéi Milan K.-t szólaltatta meg, aki azt magyarázta, hogy felmenői Horvátországban születtek, ami egykoron ugyancsak Magyarországhoz tartozott.

„Nős vagyok, gyermekem van, de sem a feleségemnek, sem nekem nincs állandó munkám. Ismerősök biztos munkát ígértek Svájcban, de csak akkor, ha van magyar útlevelem és vezetői engedélyem. Sikerült mindent megszereznem, s most indulok Svájcba”, mondta Milan.

Kitekintő / Vajdaság Ma

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »