A valutaháború Oroszországot is elérheti

Oroszország készen áll a közeljövőben várható globális pénzügyi háborúra. Az orosz rubel stabil, de a háború így is elérheti az országot.

Oroszország készen áll a közeljövőben várható globális pénzügyi háborúra, olvasható a The Voice of Russia honlapján. A Bank of Japan mennyiségi csökkentést tervez, ez alapján több jent hoznának forgalomba és állami kötvények vásárlására használnák fel. Világos, hogy a jen leértékelése az egész pénzügyi piacra hatással lesz. Egy valutaháború pedig pontosan így kezdődik, írja az orosz hírportál.

Ami az orosz rubelt illeti, az jelenleg elég stabil, így lehetőség nyílik az orosz eszközök iránti kereslet növekedésre a külföldi befektetők körében és új külföldi befektetések beáramlására is. A háború azonban így is elérheti Oroszországot. „A pénzügyi rendszerünk jelenlegi lehetőségeivel nem fogunk tudni nyerni, de ugyanakkor nem is veszíthetünk. Oroszország és számos fejlett ország gazdaságilag szorosan kapcsolódnak egymáshoz. Ők függenek a forrásainktól mi függünk a technológiájuktól”- nyilatkozta a szakértő.

Kostyák Nóra

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »