Felmérés: Fico a legmegbízhatóbb politikus

Szlovákia választói Robert Ficot, az Irány – Szociáldemokrácia (Smer-SD) elnökét tartják a legmegbízhatóbb politikusnak.

A felmérést 2013. január 7-13. között végezte az MVK 1125 személy bevonásával. A megkérdezettek három nevet javasolhattak a legmegbízhatóbb és a legtöbb gondot okozó politikusok listájára.

A válaszadók 35,8 százaléka Robert Ficót tartja a legmegbízhatóbb politikusnak. A második helyet Robert Kaliňák szerezte meg 19,5 százalékkal. Őt Daniel Lipšic követi 14,5 százalékos bizalmi indexszel, a negyedik Bugár Béla 14,4 százalékkal, az ötödik pedig Ivan Gašparovič 11,5 százalékkal. A hatodik helyre Igor Matovič került, neki a választók 9,9 %-a hisz. Iveta Radičovával a jelek szerint egyre kevesebben számolnak, mert már csak hetedik a legmegbízhatóbbnak tartott politikusok listáján, a szavazásra jogosultak  8,7 %-a tartja őt hiteles politikusnak. 

A megkérdezettek 35,8 százaléka szerint Richard Sulík rontja leginkább a politika színvonalát. Az SaS elnökét Robert Fico követi, akit a választók 26,9 százaléka utasít el, majdnem annyian, ahányan azonosulni tudnak vele.

Kitekintő / Hírek.sk

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »