Két jó hír is segíti ma a Telekomot

Két fontos és jó hír is segítheti ma a Telekom árfolyamát. Egyrészt, most már bizonyossá vált, hogy a Getronics kiszáll az útdíj tenderből. Az Állami Autópálya Kezelő szombaton jelentette be, hogy a cég nem írja alá az elektronikus útdíj szerződést, az alvállalkozóival folytatott egyeztetés után. Ezzel a Telekom leánya, a T-Systems vált a legesélyesebbé a tender megnyerésére, hiszen ő volt az eredeti tender második helyezettje. A Telekomnak 10 év alatt 10 milliárd Ft adó előtti nyereséget hozhat a projekt, ami számításaink szerint 5 Ft-tal növelheti a részvényenkénti fair értékét.

Fontos hír a Telekomnak továbbá, hogy egyre kevésbé valószínű, hogy a negyedik mobilszolgáltató elindul. Az állami cég menedzsmentjének több tagja is visszalépett, a rendkívüli közgyűlés a pénteken fogadta el lemondásukat. Az új szolgáltató indulása így jelentősen kitoldódhat, ha egyáltalán lesz belőle valami. A Magyar Telekom számára pozitív a hír, hiszen az állami kézben levő szolgáltató sok előfizetőt elvihetett volna a cégtől, tekintve, hogy az állami vállalatok és a minisztériumok előfizetése jellemzően a T-Mobile-nál van.

Ma a fentiek fényében folytatódhat a rally a Telekom piacán, ám az osztalékkal kapcsolatos spekulációk az árfolyam fő mozgatórugói. Osztalékról szóló információt a február 28-i gyorsjelentés után várunk.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »