További szankciók Iránnal szemben

Az Amerikai Egyesült Államok az eddig meglévők mellé további szankciókat vezetett be Iránnal szemben, adta hírül a Washington Post. Ezek az intézkedések az ország hajóforgalmára irányulnak, és azt a célt szolgálják, hogy Irán hagyjon fel az atomkísérletekkel. Ennek oka az, hogy az iráni atomprogramot mind Amerika, mind pedig Izrael igen veszélyesnek ítéli lokális, regionális és világszinten is.

Az állammal szemben eddig alkalmazott diplomáciai lépések eddig hatástalanok voltak, azonban egészen más területen igen komoly következményekkel jártak. Kiugróan magas lett az infláció mértéke, magasra nőttek az élelmiszer és üzemanyagárak. Ez társadalmi feszültséget eredményezett, mely az ország részleges elszigetelődését idézte elő.

Gregovszki Judit

Felkapott hírek

Friss hírek

Csökkenő eredményről számolt be a Tesco

A Tesco adózás előtti eredménye a februárral véget ért 2020-2021-es pénzügyi évben, elsősorban a koronavírus-járvány okozta kiesések és többletköltségek miatt csökkent. Szerdai beszámolójában a cég közölte, hogy közép-európai részlege is megszenvedte a járvány hatásait.

Read More »