Külföldi újságírókat üldöznének el az oroszok?

Az orosz parlament olyan törvényt fogadna el, ami megtiltaná külföldiek munkavállalását az orosz állami csatornáknál.

Az orosz parlament olyan törvényt fogadna el, ami megtiltaná külföldiek munkavállalását az orosz állami csatornáknál. A törvényjavaslat reakció a jólismert újságíró, Vlagyimir Pozner kijelentésére, adta hírül a Pravda.

Pozner saját műsorában kritizálta a Magnyickij-záradékot és az erre válaszul szolgáló; orosz gyermekek örökbefogadását tiltó törvényjavaslatot (Gyima Jakovlev-törvény). Megjegyzéseket tett az Állami Dumára; amit többek között bolondnak nevezett. Szójátékát; Állami Duma – „Állami Dura” (bolond oroszul) egyszerű nyelvbotlásnak nevezte. 

Az eset után a négy parlamenti párt képviselői levelet küldtek Poznernek. Ebben  felhívták figyelmét arra; ha nem tiszteli az országot új állás után nézhet az amerikai és francia kollégáival együtt. Hisz állampolgársággal rendelkezik az Egyesült Államokban; Franciaországban és Oroszországban is.

Parlamenti képviselők  ígérete szerint a közeljövőben felülviszgálják a külföldiek alkalmasságát; akik kijelentéseikkel rontják Oroszország és a tisztviselők munkáját az állami tulajdonú TV csatornáknál. Egyik képviselő; Mihail Starsinov elmondása alapján már aláírták a folyamodványt; de a törvényjavaslatot még nem fogadták el. 

Kostyák Nóra

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »