Mínuszban a tőzsdék világszerte

Világszerte mínuszban voltak a vezető mutatók az év utolsó napján a még nyitva tartó tőzsdéken amiatt, hogy az Egyesült Államokban nem sikerült pontot tenni a költségvetési vita végére. Az amerikai szenátus hétfőre napolta el az úgynevezett költségvetési szakadékról folytatott vitát, a tárgyalások várhatóan közép-európai idő szerint hétfőn öt órakor folytatódnak.

Európában a legnagyobb piaci tőkeértékű részvények FTSEurofirst 300-as mutatója 0,1 százalékkal esett, a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 0,40 százalékos, a párizsi CAC-40 index 0,25 százalékos mínuszban állt hétfő délelőtt kilenc óra körül. A frankfurti értéktőzsde hétfőn nem nyitott ki, a londoni börze a szokásosnál korábban, 13.30-kor zár, és Párizsban is rövidített lesz a kereskedés, 14 órakor befejeződik.

Ázsiában is többnyire gyengültek a tőzsdemutatók, ugyanakkor az amerikai határidős indexek felfelé mozogtak egy esetleges megállapodás reményében: a Dow Jones ipari átlag (DJIA) 0,22 százalékkal, az S&P 500-as 0,43 százalékkal, a Nasdaq piac összetett mutatója 0,09 százalékkal nőtt.

mti

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »