Mínuszban a tőzsdék világszerte

Világszerte mínuszban voltak a vezető mutatók az év utolsó napján a még nyitva tartó tőzsdéken amiatt, hogy az Egyesült Államokban nem sikerült pontot tenni a költségvetési vita végére. Az amerikai szenátus hétfőre napolta el az úgynevezett költségvetési szakadékról folytatott vitát, a tárgyalások várhatóan közép-európai idő szerint hétfőn öt órakor folytatódnak.

Európában a legnagyobb piaci tőkeértékű részvények FTSEurofirst 300-as mutatója 0,1 százalékkal esett, a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 0,40 százalékos, a párizsi CAC-40 index 0,25 százalékos mínuszban állt hétfő délelőtt kilenc óra körül. A frankfurti értéktőzsde hétfőn nem nyitott ki, a londoni börze a szokásosnál korábban, 13.30-kor zár, és Párizsban is rövidített lesz a kereskedés, 14 órakor befejeződik.

Ázsiában is többnyire gyengültek a tőzsdemutatók, ugyanakkor az amerikai határidős indexek felfelé mozogtak egy esetleges megállapodás reményében: a Dow Jones ipari átlag (DJIA) 0,22 százalékkal, az S&P 500-as 0,43 százalékkal, a Nasdaq piac összetett mutatója 0,09 százalékkal nőtt.

mti

Felkapott hírek

Friss hírek

Elítélték Sarkozyt, de nem kell börtönbe vonulnia

A volt köztársasági elnököt azzal vádolták, hogy meg akart vesztegetni egy magas rangú bírót információkért cserébe. Nicolas Sarkozynek azonban nem kell börtönbe vonulnia, egyrészt fellebbezhet az ítélet ellen, másrészt kérheti, hogy háziőrizetben, elektromos karpereccel töltse le büntetését.

Read More »