Férj és feleség egymás ellen a választásokon?

Egymás ellen indulhat Mark Sanford és volt felesége, Jenny Sanford, Dél-Karolina egyik képviselői helyéért – írja a Washington Post. Mark Sanford a republikánusok egyik legjelentősebb kongresszusi képviselője volt az előző évtizedben, de 2009-ben egy botrány nagy törést jelentett a karrierjében. Egy argentin nővel folytatott viszonya a mélyen konzervatív és vallásos államban politikai szempontból teljesen elfogadhatatlan volt, és nem indult újra a választásokon. Felesége elvált tőle, és úgy tűnt, hogy Sanford befejezte a politikai pályafutását.

Jim DeMint dél-karolínai szenátor lemondása azonban megmozgatta az állóvizet az államban. A szenátor helyére Tim Scott képviselőt fogják kinevezni, Scott képviselői helyének betöltésére pedig választásokat fognak tartani. Mark Sanford, új, argentin feleségével az oldalán, hamarosan be fogja jelenteni, hogy elindul a republikánus képviselőjelöltségért. Az előválasztásokon az egyik ellenfele saját volt felesége, Jenny Sanford lehet. Egy másik lehetséges ellenfele Paul Thurmond lehet, akinek apja, Strom Thurmond közel 50 éven keresztül, 100 éves korában bekövetkezett haláláig volt az állam szenátora.

Csaba Zsolt Márton

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »