A hitelminősítők szerint is javult a magyar helyzet

A Fitch Ratings negatívról stabilra módosította Magyarország „BB+” adósbesorolásának kilátását. Ez egy fokozattal van a befektetési kategória alatt. A lépés két okból is meglepetés, hiszen sokan féltek attól a piacon, hogy az S&P pár héttel ezelőtti leminősítését a Fitch is követheti. Az azonban még nagyobb meglepetés, hogy a kilátást stabilra javította a hitelminősítő, erre végképp nem sokan számítottak a piacon. A Ficth a döntést a költségvetési hiány csökkentésével és az államadósság stabilizálásával indokolják, de méltatták, hogy javultak az ország külső finanszírozási feltételei.

A lépés után a forint tovább erősödött, 286,6-ról 285,5-re süllyedt az EUR/HUF kurzusa. A heti teljesítménye azonban még mindig gyengébb, mint a régiós devizáké, hiszen a hétfői heves leértékelődést még nem tudta ledolgozni a hazai deviza. A BÉT vezető részvényei ledolgozták kezdeti esésüket a döntést követően.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »