Szlovák aktivista kapja idén a Petőfi-díjat

Miroslav Kusý szlovák polgárjogi aktivista kapja idén a Petőfi-díjat, amely a Terror Háza Múzeum és a MOL NyRt. elismerése a tájékoztató videó szerint.

Miroslav Kusý szlovák polgárjogi aktivista kapja idén a Petőfi-díjat, amely a Terror Háza Múzeum és a MOL NyRt.elismerése a tájékoztató videó szerint.

A díj – Juha Richárd szobrászművész Petőfi Sándorról készített mellszobra – és a vele járó mintegy 10 ezer eurós pénzjutalom segítségével az alapító olyan személyiségeket kíván elismerni és jutalmazni, akik a világhírű magyar költőhöz hasonlóan megalkuvás nélkül, az emberi együttlét legnemesebb és legsúlyosabb döntéseit hozták meg, számol be a Heti Válasz.

A díjat Közép és Kelet-európai Történelem és Társadalom Közalapítvány alapította 2009-ben, a közép európai népek szabadságáért meghozott áldozatok és teljesítmények elismerésére. A kitüntetéssel azokat ismerik el, akik „személyes helytállásukkal, a szabadságáért hozott személyes áldozattal mutattak példát és mozdították előre a „közös jó”, a szabadság ügyét.”

Kitekintő / Bumm.sk

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »