Alaposan felkavarta az állóvizet a jegybank

Tegnap este a Fed alaposan felkavarta az állóvizet. Az eszközvásárlási program meghosszabbítása nem, azonban az irányadó ráta változatlanságára tett utalások már újdonságként hatottak (részleteket lásd alább). A piacok a hír hatására vissza adtak a kezdeti lendületükből.

Éppen, hogy csak kinyitottuk a szemünket ma reggel, a Bloomberg-en máris fontos híreket olvashattunk. Ha hihetünk a feliratoknak, akkor megszületett a megállapodás a bankunióról, amit pozitívan értékelhetnek a befektetők. No nem a megállapodás mivoltát, sokkal inkább annak gyorsaságát, bár a végrehajtást illetően vannak kérdőjelek.

Tovább folytatódhat a híráram a délelőtt folyamán, hiszen két napos EU-csúcs veszi kezdetét, ahol most már véglegesen rendezni kell agörög adósság átütemezés kérdését. Továbbá a svájci jegybank kamatdöntő ülése is megmozgathatja a devizapiacot. Az irányadó ráta 0-0,25%-os szintjében és az 1,20-as árfolyamküszöbben nem várunk változást a piaccal egyetértésben. A negatív betéti kamatok már automatikusan kezdik megtenni az árfolyamgyengítő hatásukat.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »