A Híd és az MKP is sokat gyengült

Nyilvánosságra hozta novemberi közvélemény-kutatását a Median ügynökség. A Smer a szavazatok 49,3 százalékát megszerezve egyeduralkodó. A Median szerint a Híd támogatottsága egy hónap alatt 7,3-ról 5,6 százalékra, az MKP-é pedig 3,9 százalékról három százalékra esett.

A Median adatai szerint a lakosság 57 százaléka venne részt a választásokon. A felmérést 2012. októbere és novembere között készítették egy 1011 fős mintán. A Smer a szavazatok 49,3 százalékának megszerzésével nyerné a választásokat, majd a KDH következik 10,4 százalékkal.

A Median felmérésében az Egyszerű Emberek következik 8,9 százalékos támogatottsággal, majd az SaS (7,5 százalék), SDKÚ-DS (6 százalék), valamint a Híd (5,6 százalék) következnek. A 3,5 százalékot elérő SNS, valamint a három százalékos MKP sem kerülnének a parlamentbe. A felmérésben nem szerepeltetik Daniel Lipšic Új Többségét. Érdekesség, hogy az egy hónappal korábbi medianos eredményekhez képest a Híd támogatottsága 2,7 1,7 százalékot gyengült, az MKP eredménye pedig 0,9 százalékot esett.

Kitekintő / Bumm.sk

Friss hírek