Fagyhalál Lengyelországban

Egyetlen hétvégén tízen haltak meg Lengyelországban a fagy miatt. A hőmérséklet az elmúlt éjszaka mínusz tíz fok alá csökkent az országban.

Az áldozatok legtöbbször faluhelyen élő, 50-60 év körüli emberek voltak, de akadt köztük 35 éves is. A szabad ég alatt vagy házakban találtak rájuk. Egy helyen a rendőrség segítségét kérték, amikor egy 64 éves férfi nem tért haza a munkából. A kiérkező hatóságok sokszor már csak a halál okát tudták megállapítani.  

Lengyelország különböző részeiről jelentettek fagyhalált az elmúlt hétvégén. Az időjárás-előrejelzés szerint újabb havazás várható, az ország délnyugati részén öt, a délkeleti részén – ahol általában nagyon kemények a fagyok – egy fokos átlaghőmérsékletet jósolnak. 

A rendőrség felhívta a lakosság figyelmét, hogy fokozottan figyeljenek a hajléktalanokra és azonnal kérjenek segítséget a rászorulóknak. 

Ijjas Anna

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »