A jegybankelnök rontotta el a piaci optimizmust

Az amerikai piacok végül mérsékelt pluszban zártak tegnap. A kedvezőbb amerikai makroadatok és a költségvetési tárgyalásokról érkező hírek sem tudtak igazi lökést adni az indexeknek. Az EKB és a BOE kamatdöntése napközben nem okozott meglepetést, mindkét intézmény szinten tartotta a kamatot. Mario Draghi sajtótájékoztatója azonban rontott a hangulaton. Szerinte, a 2% alatti inflációs cél fenntartása nem fog gondot okozni a közeljövőben a gyenge növekedési kilátások miatt. Az EKB tovább rontotta az eurózónára vonatkozó GDP prognózisokat, így nem meglepő, hogy az olaj és az euró kurzusa (EUR/USD 1,30 alá nézett) is rögtön elgyengült.

magyar piac alulteljesítése a külső hatásokon kívül 2013-as költségvetés újabb módosító javaslatainak volt köszönhető(részletek lásd alább). A mai napon is hasonló kereskedési szentimentre számítunk. A szokásos amerikai foglalkoztatottsági adatokon kívül brit és német ipari termelés és magyar, cseh harmadik negyedéves GDP adat érkezik.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »