Karácsonyig meg akarnak egyezni a költségvetésről

A reggeli álmoskás kereskedésből nap végére felébredtek az indexek. Ha hihetünk a pletykáknak, akkor Barck Obama ajándékot ígért a karácsonyfa alá. Egy republikánus vezető szavait megerősítve elmondta, hogy még karácsonyig szeretne megegyezést aköltségvetési szakadék kapcsán (500 milliárd dolláros megszorítás).

A késő esti órákban publikált Bézs könyv tartalma sem lepte meg különbesebben a befektetőket – mérsékelt növekedés a fogyasztásban, foglalkoztatás bővülés és javuló lakáspiac. Ennél sokkal fontosabb volt, hogy valószínűleg jövőre is folytatja a Fed az amerikai állampapírok és a hosszú lejáratú jelzálogfedezetű értékpapírok vásárlását. A december 11-12-i nyíltpiaci bizottsági ülés során minden bizonnyalmeghosszabbítják az Operation Twist (havi 45 milliárd dollár) névre keresztelt programot – a jelenlegi méret fennmaradása azonban egyelőre nem vehető készpénznek.

Ma a nemzetközi porondon az amerikai munkaerő-piaci statisztikákra figyeljünk („Sandy hatás”), illetve a harmadik negyedéves GDP adatra. Mindeközben idehaza a Richter kerülhet a középpontba. Az MSCI feltörekvő-piaci indexből való kikerülés utolsó napján már a vevők is megjelenhetnek, hiszen a fundamentumok kedvező képet mutatnak. Valamint Simor András 9:30-kor nemzetközi sajtótájékoztatót tart (részletek egyelőre nem ismertek).

Összességében pluszos nyitásra számítunk Európa szerte.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek