Franciaország 1,2 millió euróval támogatja a szír ellenzéket

A francia kormány 1,2 millió eurót folyósít azonnali segélyként a szíriai ellenzéket képviselő Szíriai Nemzeti Koalíció számára, jelentette be hétfőn a kormány. Laurent Fabius francia külügyminiszter a súlyosbodó humanitárius helyzettel indokolta a támogatást.

Franciaország a nyugati államok közül elsőként ismerte el a Szíriai Nemzeti Koalíciót a szíriai nép képviselőjének, majd Nagy-Britannia is csatlakozott hozzá. Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök hétfőn franciaországi látogatásának első napján újságíróknak azt nyilatkozta, hogy az új szíriai ellenzéki csoport francia és angol elismerése a „nemzetközi jog szemszögéből abszolút elfogadhatatlan”.

Az EU tartózkodott a koalíció elismerésétől, mindössze „a szíriai nép törekvéseinek képviselőjeként” nyilatkozott az újjáalakult szír ellenzék ernyőszervezetéről. Így Franciaország az első nyugati állam, amely nemcsak hogy teljes elismeréssel, hanem anyagi támogatással segíti a testületet.

Éva Ádám

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »