Betiltották a betlehemet

Nem lehet többé betlehemet állítani az amerikai Santa Monica városban a helyi önkormányzat döntésének értelmében.

Betiltották a betlehemet Santa Monica városában – írja a New York Times. A kaliforniai város vezetősége egy ateista csoport nyomásának engedve az idei évben nem engedélyezte a szokásos karácsonyi előtt betlehem felállítását a város egyik parkjában.

A csoport vezetője, Damon Vix évek óta tiltakozott a hat évtizedes szokás ellen, szerinte a helyi önkormányzat ráerőszakolta a betlehem engedélyezésével a vallást a lakosságra. A tavalyi évben tüntetést is szervezett, ennek hatására gondolhatta úgy a városvezetés, hogy az idei évtől csak felvonulásokat engedélyeznek, amelyekhez nem kell díszleteket vagy táblákat felállítani közterületen.

A betlehem megszervezésért felelős bizottság vezetője szerint ezt az intézkedés sérti a szólásszabadságot és a vallásszabadságot, és szomorúnak tartja, hogy egy kis ideológiai csoportnak sikerült keresztülvinnie az akaratát. A bizottság ügyvédje szerint mindenkinek, ateistáknak és keresztényeknek is szabad lehetne a közterületeken bármilyen rendezvényt tartani, attól függetlenül, hogy fel kell-e hozzá díszleteket állítani, vagy sem.

Most alternatív helyszínt keresnek, ahol felállíthatják a betlehemet.

Csaba Zsolt Márton

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »