Szokatlanul optimista a Richter-vezér

Bogsch Erik, Richter vezérigazgató a Világgazdaságnak adott interjújában elmondta, hogy akár a tervezett duplája is lehet az új Esmya gyógyszerből várható bevétel. Korábban évi 100 millió eurós (28 milliárd Ft) bevételt várt a menedzsment a méhmióma kezelésére szolgáló készítmény EU-s értékesítéséből, a három éves felfutási periódus után.

Amennyiben azonban a fenti betegségen túl más indikációban is sikeresnek bizonyul a készítmény a klinikai vizsgálatok nyomán, úgy duplázódhat a tervezett bevétel.

A Richter menedzsment jellemzően konzervatívan adja meg várakozásait, a bizonytalan tényezőkkel inkább nem számol, mintsem, hogy felülbecsülje azt. Mivel új hír a klinikai vizsgálatokról nem jött ki, ezért úgy látjuk, hogy inkább a napokban meglehetősen nagy eladói nyomás kompenzálására szolgál az interjú.

A Richter részvények november 30-tól kikerülnek az MSCI feltörekvő piaci alapjából, ami az indexkövető alapok, ETF-ek eladói nyomását váltotta ki. Ez még eltarthat egy pár napig, de középtávon visszarendeződést várunk a Richter árfolyamában, hiszen jelentős potenciált látunk a cég részvényeiben.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »