Már a jósok sem értik a tőzsdei trendeket

A tenyér- és kártyajósok is izzadnak már, olyan szinten vált véletlenszerű mozgássá a külföldi részvényindexek mozgása. Az USA-ban tegnap Bernanke beszélt a költségvetésről (fiscal cliff) és a megszorítások növekedési áldozatáról; ám véleményét olyan jól palástolta, hogy mindenki azt olvasta ki belőle, ami számára kedvező volt. Ne feledjük, hogy csütörtökön Hálaadás napja miatt nincs kereskedés a tengerentúlon, pénteken pedig rövidített napot tartanak.

Európában a görögök 44,6 milliárd eurós csomagjáról ma hajnalban sem született megállapodás, legközelebb jövő hétfőn ülhetnek tárgyalóasztalhoz a felek.

japán jen továbbra is a korlátlan likviditásbővítés miatt gyengül, míg az angol font esetében a brit jegybank kamatdöntési jegyzőkönyve kavarhatja fel az állóvizet.

Idehaza a Merrill véleményével indul a nap, szerintük kerülni kell a magyar befektetési eszközöket, ami vélhetően az OTP árfolyamát kalapálja le majd. A MOL esetében a Sanader-ügy (ld. lejjebb) okozhat újabb esést, míg a Magyar Telekom kurzusát a 9-11 milliárdra (ld. lejjebb) becsült vezetékadó markolássza majd.

Richter esetében Bogsch Erik optimista szavaira figyelünk, ami részben kompenzálhatja az MSCI-indexek átsúlyozása miatt veszteséget az árfolyamban. A forint eközben jól szerepel, hiszen a költségvetési kérdések rendezése továbbra is zölden tartja a szemafort a hazai kötvénypiac kapcsán.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »