Már a jósok sem értik a tőzsdei trendeket

A tenyér- és kártyajósok is izzadnak már, olyan szinten vált véletlenszerű mozgássá a külföldi részvényindexek mozgása. Az USA-ban tegnap Bernanke beszélt a költségvetésről (fiscal cliff) és a megszorítások növekedési áldozatáról; ám véleményét olyan jól palástolta, hogy mindenki azt olvasta ki belőle, ami számára kedvező volt. Ne feledjük, hogy csütörtökön Hálaadás napja miatt nincs kereskedés a tengerentúlon, pénteken pedig rövidített napot tartanak.

Európában a görögök 44,6 milliárd eurós csomagjáról ma hajnalban sem született megállapodás, legközelebb jövő hétfőn ülhetnek tárgyalóasztalhoz a felek.

japán jen továbbra is a korlátlan likviditásbővítés miatt gyengül, míg az angol font esetében a brit jegybank kamatdöntési jegyzőkönyve kavarhatja fel az állóvizet.

Idehaza a Merrill véleményével indul a nap, szerintük kerülni kell a magyar befektetési eszközöket, ami vélhetően az OTP árfolyamát kalapálja le majd. A MOL esetében a Sanader-ügy (ld. lejjebb) okozhat újabb esést, míg a Magyar Telekom kurzusát a 9-11 milliárdra (ld. lejjebb) becsült vezetékadó markolássza majd.

Richter esetében Bogsch Erik optimista szavaira figyelünk, ami részben kompenzálhatja az MSCI-indexek átsúlyozása miatt veszteséget az árfolyamban. A forint eközben jól szerepel, hiszen a költségvetési kérdések rendezése továbbra is zölden tartja a szemafort a hazai kötvénypiac kapcsán.

Kitekintő / Equilor

Felkapott hírek

Friss hírek

Elítélték Sarkozyt, de nem kell börtönbe vonulnia

A volt köztársasági elnököt azzal vádolták, hogy meg akart vesztegetni egy magas rangú bírót információkért cserébe. Nicolas Sarkozynek azonban nem kell börtönbe vonulnia, egyrészt fellebbezhet az ítélet ellen, másrészt kérheti, hogy háziőrizetben, elektromos karpereccel töltse le büntetését.

Read More »

DAX elemzés: javul az index technikai képe

A DAX (DE30) ma folytatja a pénteken megkezdett felépülését, az index ma átugrotta az 50 órás és a 200 órás mozgóátlagokat, illetve tesztelni tudta a legutóbbi korrekció 61,8%-os visszatérési szintjét 13.970 pontnál. Az S&P az eddigi negatívról pozitívra javította a Deutsche Bank adósminősítésének kilátását.

Read More »