Az államfő kész jóindulattal kezelni a temerini fiúk ügyét

Nem döntött még a temerini fiúk kegyelmi kérelméről – ezt mondta Tomislav Nikolić szerb államfő az M1 Az Este című műsorában. Nikolić tévesnek nevezte azt a sajtóhírt, amely szerint már döntött, és elutasította az egyik elítélt, Máriás István kegyelmi kérelmét. Mint mondta, eddig nem foglalt állást az öt magyar elítélt amnesztiájával kapcsolatban. A temerini fiatalokat évekkel ezelőtt súlyos börtönbüntetésre ítéltek egy szerb férfi bántalmazása miatt.

Tomislav Nikolić szerb államfő: „Én alaposan megismerkedtem azzal az esettel, és néhány hónapon belül majd önök is értesülnek arról, hogy milyen döntést hoztam. A tájékoztatás, ami a sajtóban megjelent, teljesen téves. Én még eddig nem foglaltam állást, és nem nyilvánítottam ki véleményemet az amnesztiával kapcsolatban. Ezt megtette az elődöm. Nekem negatív álláspontom van a bírósági döntéssel kapcsolatban, de én kész vagyok arra, hogy jóindulattal kezeljem az esetet.”

A szülők cáfolják az elnök szavait

Megdöbbentek a temerini Máriás szülők Tomislav Nikolić M1 Az  Este című műsorában tett kijelentésén, miszerint a hivatalba lépése óta még egyáltalán nem foglalkozott az öt temerini fiú kegyelmi kérelmének elbírálásával – adja hírül a Vajdaság Ma. A szülők szerint ugyanis a köztársasági elnök október 4-én döntött a kegyelmi kérvénnyel kapcsolatban, mégpedig elutasította azt. A szülők azt állítják, birtokukban van az elutasított beadvány a szerbiai államelnök saját kezű aláírásával. Máriás Ilona és István ebből arra következtet, hogy a politikus nem kezeli kellő komolysággal, az ügy fajsúlyának megfelelően a börtönben lévő fiúk kérdését.

Pannon RTV/Vajma.info

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »