Rekord negyedévben bízik a Mol

A társaság EBITDA-ja 41%-kal emelkedhetett a holnapi gyorsjelentés során a bázisidőszaki értékhez képest a finomítás szegmensnek köszönhetően, amit az időszak tágabb benzin- és gázolajárrései támogattak. A nettó profitban duplázást vár a piac a devizaátértékelődés és egyéb, pénzkiadással nem járó tételeknek köszönhetően. A kutatási- és termelés szegmensben bekövetkezett visszaesést (Szíria) a magasabb olajárak valószínűleg ellensúlyozni tudják.

Az Ural-Brent különbözetben enyhe csökkenés mutatkozik a tavalyi harmadik negyedévhez képest, ennek ellenére a finomítás profitja 4 éves csúcsra ugorhat. A gázüzletág a gyengébb időjárás miatt gyengébben szerepelhet, amit a petrolkémiai üzletág vártnál jobb számai ellensúlyozhatnak (ld. olajár, EUR/USD).

Várakozásaink szerint a jelenlegi sávozó (18.500 – 19.000 HUF) mozgásból felfelé fog kitörni az árfolyam a 20.000 forintos szintek felé.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »