Jövőre megnyílhat a phenjani luxushotel

2013 nyarán nyithatják meg Phenjanban az évtizedek óta félkészen álló Rjugjong Hotelt, amelyet a luxusszállodáiról svájci Kempinski fog üzemeltetni – jelentette az AFP. A hatalmas, az észak-koreai főváros látképét uraló kolosszust még a jelenlegi diktátor apja, Kim Dzsongil kezdte el építtetni a 1987-ben, 1992-ben azonban félbeszakadt az építkezés az ország gazdasági gondjai miatt.

A tervek szerint a 330 méter magas, 105 emeletes rakétára vagy piramisra emlékeztető épületnek 1989-re kellett volna elkészülnie, de a Szovjetunió megszűnésével a rezsimnek nem maradt forrása a presztízsberuházás befejezésére. 2008-ig többször próbálták sikertelenül újraindítani az építkezést.

2008-ban végül az egyiptomi Orascom telekommunikációs cég – amely ugyanebben az évben mobiltelefon-szolgáltatást indított Észak-Koreában – vállalta a hotel befejezését. A Kempinski 150 szobát alakítana ki a hotel legfelső emeletein 2013 júliusáig vagy augusztusáig. Az épület további szintjein az előtér, egy bevásárlóközpont és irodák kapnának helyet. 

Tóth Á. Ambrus

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »