Jön a magyar eurókötvény

Az ÁKK tegnapi információi alapján 3 éves futamidejű, eurós állampapírok kibocsátását tervezik. Az instrumentum évente kétszer fizetne kamatot, a kamat (kupon) az eurózóna inflációjához lesz kötve. Azt még nem tudjuk, hogy melyik hónaphoz, de a szeptemberi EU-s inflációs adat 2,7% volt, tehát a 250bp prémiummal számolva 5,2% körüli kuponnal számolhatnánk.

Az éves átlagos infláció idén 2,4% lehet az eurózónában, 2013-ban pedig 1,8%-ot mutat a konszenzus; ami 4,3%-os éves kupont jelentene jövőre. Csak összehasonlításképpen, a németeknél egy 2016-ban kifutó inflációkövető kötvény -1,2%-os hozammal pörög.

A mostani eurókötvény célcsoportja a lakosság, de a tervek szerint külföldi/belföldi, valamint jogi és természetes személyek is vehetik, a pontos részletek egyelőre még nem ismertek.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »