Meztelen egyetemistát lőttek le a Dél-Alabamai Egyetemen

A hatóságok még vizsgálják, miért adott le halálos lövést egy elsőéves egyetemistára az amerikai Mobile városában található Dél-Alabamai Egyetem kampuszrendőrségének tagja. A 18 éves fiatal a beszámolók szerint teljesen meztelen volt és zavartan viselkedett – írja a CNN.com.

A kampuszrendőrség egyik tagja szombat hajnalban hangos dörömbölést hallott állomáshelyének ablakán, amikor pedig elindult megkeresni a hang forrását, az egyetem által kiadott közlemény szerint „szembe találkozott egy izmos, meztelen férfival, aki kiszámíthatatlanul viselkedett”. A ruhátlan férfi – akit később Gilbert Thomas Collarként, az egyetem egyik hallgatójaként azonosítottak – többször a rendőrnek rontott és sértegette. A rendőr elővette fegyverét és megállásra szólította fel a meztelen fiatalt, amikor azonban az egyetemista többszöri felszólításra sem engedelmeskedett, a rendőr rálőtt a férfira, akit a golyó a mellkasán talált el és végzett vele.

Az eset előtt értetlenül állnak az egyetemista családtagjai és barátai is. Nyugodt, kedélyes fiúnak írták le Collart, akivel nagyon könnyű volt kijönni; ezért sem értik, miért akarta volna megtámadni az őrt. „Meztelen és nyilvánvalóan zavarodott volt” – mondta el a fiú édesanyja. Az ügyet külső- és belső nyomozás keretében vizsgálják, hiszen a fiatal biztosan fegyvertelen volt, ráadásul az is vitatott, hogy valóban rá akart-e támadni a rendőrre.

Pintér Melinda

Friss hírek