Meghosszabbították a NATO főtitkár mandátumát

A NATO főtitkárok hagyományosan négy éves terminusokban látják el feladatukat, de a Washingtoni Szerződés lehetővé teszi a feladatvállalás további egy évvel való kiterjesztését. Rasmussen főtitkár 2009 augusztusában került megválasztásra, megbízatása 2013 nyarán járna le, de a most elfogadott hosszabbítás értelmében 2014. július 31-ig látja el a főtitkári pozícióval járó feladatokat.

Az egyhangúan jóváhagyott hosszabbítás nem a véletlen eredménye: egy hétfői nyilatkozatában Rasmussen kijelentette, hogy az afganisztáni kivonulás felgyorsulására számíthat a nemzetközi közösség. Azáltal, hogy a főtitkár 2014 júliusáig, tehát az afganisztáni kivonulás évéig marad posztján, még részt vállalhat az utolsó periódusban, a hivatalos tervek szerint az afgán haderő 2014 végére az ország teljes területe felett átveszi a biztonsági feladatok irányítását.

Sedghi Amitis

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »