A Hezbollah segíti a szír rezsimet

Libanonban olyan gyászjelentések tűnnek fel, amelyek bizonyíthatják a Hezbollah részvételét a szír polgárháborúban az elnök, Bassár el-Aszad oldalán. Augusztus közepén egy magas rangú katonai parancsnok temetését tartották Bejrútban, ahol több az Isten Pártjához tartozó képviselő is tiszteletét tette.

Most ismét egy hasonló posztot betöltő személy, Ali Hussein Nassif hunyt el Szíriában. A felkelők elmondása szerint a kormány csapatait irányította a parancsnok, amíg autóját fel nem robbantották. Libanonban az esetet csak úgy emlegetik, hogy éppen „dzsihádista feladatait látta el” Nassif, amikor meghalt. Korábban az USA már megvádolta a Hezbollah katonai szárnyát, az Iszlám Ellenállást a rezsim seregének nyújtott támogatással kiképzés és tanácsadás terén. A vádat akkor elutasították és most is tagadják a libanoni hatóságok

Tény azonban, hogy a főként siíta muszlimokból álló Hezbollah szempontjából kulcskérdést jelent, hogy Bassár al-Asszad maradjon Szíria élén. Ellenkező esetben a szervezet működése Irán támogatása ellenére is nehézzé válna olyan erőforrások nélkül, mint a pénz vagy fegyverek. A libanoni ellenállás Szíria számára is fontos szerepet játszott a közelmúltban. Azon túl, hogy érdekeit rajtuk keresztül képviseltethette el-Aszad az országban, mindig okot szolgáltatott arra, hogy szembe menjen Izraellel a Golán-fennsík elfoglalása miatt.

Kántor Adrienn

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »