Mecsetekben ünnepelték a német újraegyesülést

A történelmi jelentőségű eseményről ott is megemlékeztek, ahol nem is gondolnánk.

Országszerte több, mint 600 mecset várta kulturális rendezvényekkel első sorban a nem muszlim látogatókat. Az 1997-re visszanyúló hagyomány célja első sorban annak kifejezése, hogy a muszlimok is saját ünnepüknek tekintik október 3-át, másodsorban pedig az iszlám kultúra és művészetek népszerűsítése a rendezvények célja.

Több, mint 600 mecset vett részt a programban. Teával, előadásokkal, tárlatokkal és meditációval várták a közel 3000 látogatót.

A Német Kulturális Tanács támogatását fejezte ki a kezdeményezéssel kapcsolatban. Olaf Zimmermann, a Tanács vezetője a Radio Islamnak így nyilatkozott: „Németországban nem szentelnek kellő figyelmet az iszlám kultúrának. A Nyitott mecsetek napja ezt az űrt hivatott kitölteni”.

A mecsetekben családias, nyugodt, politikamentes légkörben élvezhették a németek a muszlim vendégszeretet, írja a Berliner Zeitung. A nyitott mecsetek a Mohamedet ábrázoló karikatúrákról és iszlám ellenes videókról szóló viták előtt ezúttal zárva maradtak.

Magyar Zsuzsa

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »