Az Oktoberfesten nincs eurókrízis

Elképesztő mennyiségű euró áramlik a mindössze 16 napos rendezvény során Münchenbe a válság idején.

A legnagyobb német népünnepély ugyanis nem a visszafogott kulináris élvezetekről híres. A bajor folyékony kenyérért naponta fejenként átlagosan 60 eurót hagynak ott a Dirndl-be és bőrnadrágba öltözött vendégek.

Az egyliteres korsók mellett a perecek, a mézeskalácsból készült szívek és a feliratos pólók örvendenek még a legnagyobb népszerűségnek.

Sokan veszik igénybe az utazási irodák direkt erre az alkalomra összeállított Oktoberfest-csomagjait is. A legexkluzívabb szolgáltatás keretében már az állomásokon/ repülőtereken hoszteszek várják a látogatókat,akik segítenek nekik átöltözni a szintén megrendelhető hagyományos bajor népviseletbe, írja a Die Welt.

A bajorországi hotelek és vendéglátók egyesületei is elégedettek. Már hetek óta egyetlen szabad szobájuk sincs.

A rekordszámú turista rekordnagyságú fogyasztást és bevételt eredményez. A rendezvény kritikusai szerint azonban a bajor gazdák emellett még rá is segítenek a statisztikára. Egyik szóvivőjüknek, Jan-Ulrich Bittingernek a „Focus” magazinnak adott interjújában olvasható, hogy a kocsmárosok összesen 42 millió euró nyereségre tehetnek szert azzal, ha egy tized literrel kevesebb sört öntenek a korsókba.

Magyar Zsuzsa

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »