Chilei Napok Budapesten

A „Chilei Napok” elnevezésű rendezvény egy hónapon keresztül igyekszik bemutatni a magyar érdeklődőknek a dél-amerikai ország szokásait, kultúráját. A program időzítése sem véletlen, ugyanis Chilében szeptember 18-án ünneplik a szabadság napját, amikor arra emlékeznek, hogy 1810-ben az ország bejelentette Spanyolországtól való függetlenségét.

A Vásárcsarnokban

Dél-Amerika leghosszabb állama három napra beköltözik Budapest legpatinásabb Vásárcsarnokába, a Fővám téri Nagycsarnokba a 2005 óta rendszeresen megrendezett „Nemzeti napok” keretében – írja a Piaconline.

A szeptember 20-22. között tartó rendezvény során a látogatók megismerhetik Chile borászatát és annak néhány vezető pincészetét. Chile ősi motívumai pedig egy kreatív műhely segítségével különböző lámpatesteken jelennek meg az érdeklődők előtt. A műhely számos más portékája is megtekinthető lesz, mint például a Chile ősi múltjához szorosan kapcsolódó Moai szobrok másolatait.

Chile gasztronómiája is főszerepet kap a Vásárcsarnokban, ahol a látogatók betekintést nyerhetnek az otthon ízeibe és más érdekességeket is megtudhatnak az ország gasztrokultúrájáról.

A Vásárcsarnok októrben brazil, novemberben pedig mexikói napokat is tart majd.

A Toldi Moziban

A chilei filmkultúrába is betekintést nyerhetnek mindazok, akik szeptember 21-én ellátogatnak a Toldi Moziba – írja a port.hu. A filmek mellől itt sem hiányozhat a kínálatból a Chile nevével már itthon is összefonódott empanadas és pisco, valamint a borok és a latin zene sem.

A színes és tartalmas programok egészen október végéig tartanak, amikor is egy különleges borvacsora tesz pontot az izgalmas Chilei Napok rendezvénysorozat végére.

Kitekintő

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »