Ismét kivárásra játszanak a brókerek

A múlt heti felpezsdülés után ismét a kivárás a jellemző a tőzsdéken. Holnap az új iPhone bejelentése mozgathatja meg a befektetők fantáziáját, de fontos a német alkotmánybíróság döntése az új európai mentőalap (ESM) jogszerűségéről is. Az intézmény azonban megvizsgálja annak lehetőségét, hogy elhalassza a döntést, egy bajor képviselő javaslatára. A pozitív döntéssel újabb fontos akadály hárulhatna el a végleges mentőalap felállítása elől, mely az EFSF-et váltaná.

A Federal Reserve QE3-ról csütörtökön jön új információ, leginkább ez az, amire a piac vár. Az újabb monetáris expanzió ugyanis még kétesélyes, a Fed jegybankárai megosztottak a kérdésben. A piac nagyon bízik az újabb pénznyomdában, így kiábrándulás követheti a csütörtöki nyíltpiaci bizottsági ülést.

Hazai fronton a költségvetés ma délutáni vitájára kell figyelnünk. A fő kérdés, hogy milyen intézkedésekkel kívánja a kormány feltölteni a kb. 600 milliárd forintos rést a jövő évi költségvetésben. Mi bevételnövelő intézkedésekre tippelünk, hiszen egy drasztikusabb kiadáscsökkentés egyre inkább tabunak számít a választások közeledtével.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek