Minden szavazókörzetben lesz jelöltje az RMDSZ-nek

Az RMDSZ az ország összes belföldi és külföldi szavazókörzetében állít jelölteket, jelentette be hétfői, csíkszeredai sajtótájékoztatóján a politikai szervezet elnöke.

Kelemen Hunor elmondta, a román választási rendszer lehetővé teszi, hogy a Kárpátokon túli megyékben is szerezzenek képviselői helyeket. A politikus kijelentette, fontosnak tartják, hogy megismételjék a 2008-as eredményt, és erős parlamenti csoportot alakítsanak a Szenátusban és a Képviselőházban is. Kelemen Hunor szerint lényeges, hogy az RMDSZ jelen legyen a parlamentben, hiszen 2013-tól napirendre kerül az alkotmánymódosítás és az ország közigazgatási újjászervezése, a magyaroknak pedig beleszólási joguk kell hogy legyen ezekbe a folyamatokba.

Kelemen Hunor, valamint Korodi Attila parlamenti képviselő és Tánczos Barna volt államtitkár hétfőn nyújtották be pályázatukat a Csík Területi RMDSZ-szervezethez a szervezet nevében elnyerhető képviselői mandátumokra. A székelyföldi alakulatban október 4-én tartják a jelölteket rangsoroló elektoros előválasztást.

Kitekintő / Erdély Ma

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »