Rohamtempóban épül a negyedik mobilszolgáltató

A Magyar Telekom reggeli tájékoztatása szerint a hónap végéig értékesíti a Pro-M társaságot. Ez a vállalat építette ki és üzemelteti a Tetra rendszert, ami a Rendőrség, Tűzoltóság, Mentők és egyéb szervezetek belső kommunikációjáért felel. A tranzakció 19,9 milliárd forintos keretösszegű, ami magában foglalja a Pro-M részére nyújtott, egyelőre ismeretlen összegű hiteleket és a forgótőkét is.

A tisztánlátást nehezíti, hogy a Pro-M a Magyar Telekom 100%-os tulajdona volt, így az egyedi számviteli adatai nem nyilvánosak. A Magyar Telekom az éves jelentés alapján 2016 végéig nagyjából 20 milliárd forintos lízingbevétellel számolt a Pro-M kapcsán, így az időértéket, a hiteleket és a forgótőkét figyelembe véve nagyjából méltányos áron vagy maximum 1-2 milliárd forintos veszteséggel szállt ki az üzletből.

A tranzakció a Magyar Telekom részvényekre vetítve 14-15 forintos többletbevételt jelent, ám a következő évek bevételi számai arányosan csökkennek majd. Ennek kapcsán tovább enyhülhetnek a 2012-2013 év osztalékával kapcsolatos aggodalmak, ráadásul a tegnapi MNB-kamatvágást követően reflektorfénybe kerülhetnek a Telekom részvényei.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »