Kony Darfúrban bujkálna?

Elképzelhető, hogy a véreskezű hadúr, Joseph Kony a szudáni Darfúrban van. Ez esetben az ellene folyó hajtóvadászat rossz helyen keresi őt.

Koalíciós sereg küzd Közép-Afrikában az LRA (Lord’s Resistance Army) gerillaszervezet ellen és próbálja fülön csípni annak hírhedt vezetőjét, Joseph Kony-t. Jogvédők kampánya nyomán és a nemzetközi felháborodás hatására indult nemzetközi hajtóvadászat Kony ellen, amiben részt vesz Uganda, a Kongói Demokratikus Köztársaság, a Közép-Afrikai Köztársaság és Dél-Szudán, támogatja tovább pénzzel és hírszerzési szakértőkkel az Egyesült Államok is.

Eddig Közép-Afrikában harcoltak az LRA ellen, sikerült is pár alvezért elkapniuk, ám mindeddig nem akadtak Kony nyomára. Erre magyarázat lehet az az egyre inkább elterjedni és bebizonyosodni látszó elmélet, hogy egyszerűen Kony nem ott van, ahol keresik, hanem a szudáni Darfúrban bujkál.

Ennek alapot ad az a köztudott tény, hogy Szudán évtizedeken keresztül támogatta az LRA-t déli ellenségével szemben. Így logikusnak tűnik, hogy a barátságos Szudánban keressen menedéket Kony, míg a vihar el nem vonul. Ezt egyre több darfúri beszámoló is alátámasztja, amik egyre sűrűbben tesznek jelentést az LRA mozgásáról a vidéken, valamint találtak olyan LRA-katonát, akinél szudáni katonai egyenruha volt.

Rabb Imre

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »